dijous, 27 de setembre del 2007

Un molt bon model





“La UE lloa el model d'immersió lingüística de l'escola catalana”, aquest és el titular de la notícia que apareix aquest dijous al diari Avui. És una informació signada per Laia Forès i aquí us en deixo un fragment:
El model d'immersió lingüística en català de l'escola pública -tan criticat des d'alguns sectors de l'Estat- és un model a seguir, segons la Comissió Europea. Així ho recull l'informe presentat ahir per l'executiu comunitari que ha elaborat un grup d'experts en multilingüisme i que es va fer públic amb motiu del Dia Europeu de les Llengües.
L'informe és un clar aval al sistema educatiu en la llengua pròpia de Catalunya implantat des de fa anys a les escoles "amb sofisticats mètodes d'immersió i professors especials de suport". El text afirma que és un model eficient que hauria de servir d'exemple per "exportar-se a tots els Estats" de la Unió.
El document dedica un apartat a parlar de les llengües "minoritàries o regionals" i encara que la catalana no és minoritària ni és regional, les institucions comunitàries acostumen a ficar-la en aquest sac. En aquest apartat, els experts lloen els esforços que s'han fet per promocionar el català a les empreses, a l'administració pública i als mitjans de comunicació.


http://paper.avui.cat/article/societat/100388/la/ue/lloa/model/dimmersio/linguistica/lescola/catalana.html


Crec que aquesta valoració és una bona notícia per la nostra llengua quan sovint des d’estaments polítics –i per tant, des de mitjans de comunicació i sectors socials- se l’utilitza amb voluntat de confrontació.