dissabte, 1 de març del 2008

Debat a 5

Foto: EFE

A l’equador de la campanya hem tingut ocasió de viure el debat electoral a TV3 entre els caps de llista al Congrés de la demarcació de Barcelona. El debat transmet el pluralisme polític de Catalunya i que el diferencia del sistema de partits espanyol, cada cop més bipartidista.
De totes maneres cal dir que seguir un debat d’aquestes característiques és molt previsible. Els retrets entre ells són habituals, els arguments que apareixen són sempre els mateixos, es mira més al passat que al futur... i ara han descobert un nou ingredient fantàstic, els cartellets amb gràfiques de tots colors, i el millor de tot és que cadascú presenta un gràfic diferent suposadament sota el mateix epígraf.
Tots han transmès els seus missatges –uns més sostenibles i justos, uns més ambiciosos, uns més centrats i assenyats, uns més optimistes i especialment repetitius, uns més prescindibles...-.
Ara bé, dubto de si els debats ajuden a modificar el signe del vot o si inciten la participació. Més aviat són formats que malgrat el noble objectiu que se’ls suposa, només busquen acontentar la pròpia clientela. I qui vot arrenca, legislatura empeny...
Audiència: 483.000 espectadors
Share: 18,1%