diumenge, 22 de març del 2009

Ruta Bladé

Aquest dissabte Benissanet ha tornat a acollir una jornada dedicada al seu fill il·lustre, l’Artur Bladé. Vam començar la tarda realitzant la ruta “Benissanet, paisatge literari” que ens menà pels racons del poble que tan bé va deixar plasmats en la seua obra: vam començar a l’exterior del Centre de Cultura fins a la casa Bladé passant per la Font Gran, el carrer de Bonaire –on va néixer-, el Portal, els carrers de dins, la Plaça de la Verdura, l’Omplidor –d’on és presa la imatge de sota- i per acabar al raval dels Canterers. En aquesta ocasió els fragments de l’obra bladeriana van ser recitats pel periodista i escriptor Martí Gironell, després de la introducció i contextualització de l'Albert Pujol en cadascuna de les parades.

La jornada va seguir al Centre de Cultura amb una ponència sobre el Museu de l’Exili de la Jonquera, una xerrada molt divertida i plena d’anècdotes hilarants viscudes per l’economista i historiador Frederic Ribas que va tractar l'Artur Bladé els darrers anys de la seva vida a les tertúlies de l’Ateneu Barcelonès i del Velòdrom, la lectura d’uns fragments inèdits del dietari de l’Exiliada que va llegir el periodista Genís Sinca, uns poemes recitats pel crític literari Sam Abrams i les paraules de cloenda del fill de l’autor, Artur Bladé i Font.
Novament cal assenyalar la bona feina que està protagonitzant la gent de l’Associació Cultural Artur Bladé de Benissanet, que amb pas ferm estan assolint les fites que, des de la seua fundació, es van marcar per reivindicar la figura i l’obra "d'aquest escriptor de l'Ebre català i cronista de l'exili".

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Gràcies, Josep M.! Gran jornada i bona companyia.
Núria Grau

Josep M. Raduà ha dit...

Núria, gràcies per la visita!