dimecres, 2 de setembre del 2009

Bases de les exposicions de la Secció d’Arts Plàstiques del CERE

El Centre d’Estudis de la Ribera d’Ebre ha endegat una nova secció, la d’arts plàstiques, sota la responsabilitat de Montse Pelejà Vidal. La secció té per objectiu conèixer millor i potenciar l’art a la nostra comarca així com tirar endavant activitats relacionades amb el món de l’art.
Per començar, s’ha proposat organitzar un calendari d’exposicions a diverses poblacions de la comarca, en què hi pot participar tothom que dugui a terme alguna activitat artística (pintura, escultura, esmalts, gravat, ceràmica, disseny, fotografia, etc.) de manera professional o amateur, resideixi o no a la Ribera d’Ebre.


Us adjunto les bases:

BASES PER PARTICIPAR EN LES EXPOSICIONS DEL CENTRE D’ESTUDIS DE LA RIBERA D’EBRE

OBJECTIU
L’objectiu de la Secció d’Arts Plàstiques del Centre d’Estudis de la Ribera d’Ebre (CERE) és donar a conèixer tot allò relacionat amb les arts plàstiques a la comarca. Per assolir aquesta funció, les sales romandran obertes de forma gratuïta per als artistes expositors.
Les exposicions es programaran indistintament a les sales seleccionades pel CERE a partir de gener i fins el desembre de 2010.

PRESENTACIÓ I TRACTAMENT DE LES INSCRIPCIONS
1- Els expositors poden ser persones físiques, entitats o associacions.
2- Es podrà fer us de les sales, prèvia sol·licitud presentada per l’artista, dins els terminis establerts.
3- Els peticionaris de les sales presentaran al CERE una instància, segons el model que s’adjunta, i també un dossier amb fotografies i explicació de l’obra que es pretén exposar, així com un breu currículum de l’artista o petita memòria de l’entitat o associació.
Tanmateix s’han d’indicar les dimensions i la tècnica de l’obra.
Cal adjuntar tota la documentació gràfica o escrita que es consideri oportuna per a una millor comprensió de l’obra artística.

TERMINI DE PRESENTACIÓ DE LES SOL.LICITUDS
4- El dossier i la instància (que trobareu al final de les bases) s’hauran d’enviar per correu postal al Centre d’Estudis de la Ribera d’Ebre, carrer Sant Jordi 3, 3er 43750 de FLIX (apartat de correus núm. 8) o per correu electrònic cere@riberadebre.org abans del 9 d’octubre de 2009.
Les peticions es registraran per ordre de recepció, a efecte de tenir-ho en compte pel cas d’haver de considerar aspectes de capacitat i/o coincidència de dates i s’enviarà un correu electrònic amb el número de registre un cop rebuda i validada la petició.
5- El nombre d’exposicions màxim que es durà a terme durant l’any 2010 és de dotze. Les peticions que no puguin ser ateses seran degudament informats i se’ls retornarà el material gràfic presentat, que hauran de recollir a la seu del CERE, podent sol·licitar sala a la següent convocatòria.
6- Les sol·licituds seran tingudes en compte segons els criteris tècnics i artístics de la Comissió d’exposicions que crearà el CERE per a cada convocatòria.

PROGRAMACIÓ DE LA SALA
7- El CERE es reserva el dret de poder modificar les exposicions i les dates de les mateixes per motius excepcionals.
8- Les exposicions del CERE no tenen caràcter lucratiu. Els expositors no hauran de pagar cap import de la utilització de la sala, però hauran de cedir una obra de les exposades per al fons artístic de l’entitat. Aquesta obra serà catalogada i inventariada i passarà a enriquir el seu patrimoni artístic.
9- El període d’exhibició serà variable, en funció del calendari que s’indica en el punt 14, en el qual s’especifica la durada de l’exposició, el dia de muntatge i el de desmuntatge. És condició imprescindible que l’artista munti i desmunti la seva pròpia exposició.
10- Les exposicions s’inauguraran, normalment, el divendres a les 8 del vespre. En cas d’haver-se de produir alguna modificació en l’horari d’obertura, es comunicarà prèviament al expositor.
11- El CERE s’encarregarà de tota la promoció de l’exposició. Es farà el possible perquè hi hagin força elements de divulgació com targetes, invitacions, postals, o qualsevol altre material imprès, així com pàgines web, televisions i ràdios locals i comarcals, i les possibles despeses aniran a càrrec del CERE. El CERE hi constarà com a organitzador i l’ajuntament propietari de la sala corresponent, com a col·laborador, i el CERE decidirà si han d’aparèixer com a col·laboradors o patrocinadors altres entitats, empreses i administracions.
12- Els expositors es comprometen a autoritzar gratuïtament la reproducció de la seva obra artística per a la divulgació, mitjançant cartells, llocs web, televisió o altres suports que editi el CERE o terceres persones, per encàrrec d’aquest, en motiu de l’exposició.
13- ÚS DE LA SALA. S’estableixen les següents sales d’exposicions com a possibles llocs d’exposició:
-Sala exposicions d’Ascó
-Sala Ca Don Ventura de Flix
-Sala Julio Antonio de Móra d’Ebre
-Sala d’exposicions de Móra la Nova
-Casal Cultural de Tivissa
-Sala Ca Don Joan de Vinebre
Els sol·licitants hauran d’escollir-ne una, indicant l’ordre de preferència.
14- S’estableix un calendari, al qual s’hauran d’ajustar les peticions.
Tant les dates d’exposició com la sala s’adaptaran, sempre que sigui possible, a les sol·licitades per l’artista.
15- El CERE es farà càrrec del manteniment i obertura de la sala mentre duri l’exposició. La vigilància anirà a càrrec de l’artista. L’ajuntament de l’adequació de la sala.
L’horari d’obertura de la sala serà divendres, dissabte i diumenge de 19 a 21h i la inauguració serà el divendres a les 20h. Els horaris es poden modificar en funció de les necessitats de l’expositor i disponibilitats de la sala.
16- El CERE i/o l’ajuntament de la població propietària de la sala serviran un petit refrigeri el dia de la inauguració.
17-El CERE es fa càrrec de la promoció de l’exposició (cartells, Internet, TV locals, ràdio, cartes, etc.) i distribuirà a tots els seus socis les invitacions corresponents per correu postal o per correu electrònic.
18-Els artistes expositors accepten aquestes normes i es comprometen a complir-les íntegrament.
19- La comissió d’exposicions decidirà sobre qualsevol dubte relacionat amb aquestes bases o sobre qualsevol punt que no hi quedi reflectit.

Aquesta informació també està disponible al lloc web del Centre d’Estudis de la Ribera d’Ebre http://www.riberadebre.org/