dimecres, 25 de novembre del 2009

Calendari escolar


El nou calendari escolar està provocant les reaccions des de diferents àmbits del món educatiu i els mitjans de comunicació, tal i com correspon a una notícia d’aquest abast social, se n’estan fent ressò.
Devia ser cap allà al mes de febrer quan ja va aparèixer la proposta de variar el calendari escolar, que en un primer moment es va deixar congelada, però que en certa manera ja incloïa les diferents novetats que sembla ser que començaran a aplicar-se a partir del curs vinent.
Que l’administració tingui ganes de confeccionar un calendari escolar intentant resoldre i atendre els suggeriments de les famílies, és totalment lògic. L’administració ha de prendre mesures, aquesta és la seua funció.
Tot i que hi veig alguns peròs... Encara no sé veure les bondats per a les famílies d’una setmana blanca entre febrer i març, ja que la majoria de les famílies hauran de seguir atenent les seues feines. I si l’alternativa és l’organització d’activitats per part de les AMPA, aleshores per quin motiu no s’organitzen aquestes mateixes activitats durant els primers dies de setembre i comencem el curs com fins ara? Semblaria més lògic deixar que els centres i els docents tinguéssim la possibilitat d’organitzar el curs escolar aquells dies que no pas entre l’1 i el 7 de juliol, en què serà més complicat realitzar els preparatius del següent curs i quan fins i tot por ser que hi hagi centres amb les plantilles incompletes.
Quant al fet de suprimir la jornada intensiva al juny, em temo que no ens estan oferint les millors condicions de treball i de concentració ni per a alumnes ni per a mestres.

1 comentari:

Unknown ha dit...

Sembla que qui s'encarrega de l'educació a Catalunya, ja ha perdut el contacte amb la realitat del professorat.