dimecres, 5 de gener del 2011

El somni de Farringdon Road



El somni de Farringdon Road, aquesta és una novel·la escrita per Antoni Vives i editada per La Magrana. Està ambienta al període de la guerra civil, situant-nos primer a la Barcelona dels mesos previs a l’esclat del conflicte, també al poble de Vilalba dels Arcs on l’advocat Pau Capdevila, el protagonista, hi va a passar la convalescència d’una tuberculosi així com als diferents fronts de la guerra on va acabar participant al costat dels brigadistes internacionals en una reivindicació d’aquelles persones compromeses amb els seus ideals, “els somnis de llibertat i de justícia d’una generació de lluitadors
Pau Capdevila ho viu amb contradiccions perquè els anarquistes a qui ell ha ajudat en la seva tasca d’advocat són els mateixos que acaben matant el seu oncle que tenia una modesta fusteria. O la persona de qui s’enamora és una pubilla de Vilalba dels Arcs amb la família arrecerada al bàndol colpista.
Antoni Vives introdueix en la trama personatges com Durruti, Hemingway, Joan Sales o Josep M. de Sagarra.
Aquesta epopeia de la guerra barreja acció i aventura, però també té un fil conductor amorós on s’hi entrellacen debats polítics en motiu de la guerra, els conflictes ideològics dels propis personatges.
La novel·la fa un autèntic exercici de memòria històrica.

“El nostre somni és el somni de la dignitat, el somni que vam tocar de tan a prop a la riba de l’Ebre”.