dissabte, 22 de gener del 2011

Suport a la demanda d'Estrasburg

Dos ciutadans han demandat l'Estat espanyol al Tribunal Europeu de Drets Humans per la sentència de l'Estatut ja que al·leguen imparcialitat i anomalies en el procés.
Aquesta iniciativa ha estat a títol individual ja que el reglament del Tribunal Europeu només permet personar-se a ciutadans o organitzacions no governamentals que creguin que se'ls ha violat algun dret fonamental.
Hi ha un grup de suport a aquesta iniciativa que s'expressa amb aquest argumentari, al qual m'adhereixo.

Perquè creiem que durant la tramitació del recurs del PP al Tribunal Constitucional sobre el nou Estatut es va vulnerar reiteradament el nostre dret a un judici equitatiu com a ciutadans europeus que som.

Perquè hem assistit durant mesos i anys a la politització d'un tribunal, filtracions, recusacions interessades, entrevistes concedides a mitjans informatius pels propis magistrats, caducitat dels càrrecs prorrogats sense cap justificació legal, allargament del termini raonable per decidir.

Perquè creiem que valia la pena, fins i tot en cas que no s'accepti a tràmit, deixar testimoni de totes les infraccions i vexacions jurídiques comeses.

Perquè cada català té el deure de servir al seu país com millor pugui i sàpiga.

Perquè no volem salvar cap Estatut, sinó exercir la nostra llibertat.