diumenge, 20 de març del 2011

III Beca d'Estudi d'Artur Bladé

Coincidint amb una nova edició de la Jornada Artur Bladé (Benissanet, 19 de març de 2011) es va presentar la III convocatòria de la Beca d'Estudi de la Figura i Obra d'Artur Bladé i Desumvila.

Amb l'objectiu de promoure el desenvolupament, la divulgació i el foment dels valors literaris i culturals de la comarca, el Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre (CCRE) i l'Ajuntament de Benissanet, amb el suport del Centre d'Estudis de la Ribera d'Ebre (CERE), de l'Associació Cultural Artur Bladé i Desumvila, de l'Arxiu Comarcal de la Ribera d'Ebre (ACRE) i de la Universitat Rovira i Virgili (URV) publiquen les bases per a la concessió d'una beca per a l'estudi de la figura i obra d'Artur Bladé i Desumvila. En la present edició (2011-2012), per bé que s’acceptaran propostes sobre qualsevol temàtica relacionada amb els objectius de la beca, els organitzadors de la convocatòria proposen dues línies d'investigació:

a) Els articles publicats per Artur Bladé a la premsa de la província de Tarragona (La Riuada de Móra d’Ebre, El diari Tivissa, El Llamp de Gandesa, El Pueblo, L’Avançada i L’Ideal de l’Ebre) previs al seu exili. Se’n poden consultar molts exemplars en línia al portal xac_premsa(http://xacpremsa.cultura.gencat.cat/pandora/#top).

b) L’activitat periodística d’Artur Bladé i Desumvila en tornar de l’exili.

La beca, concedida pel CCRE i l’Ajuntament de Benissanet, està dotada en 2.000 euros. És requisit indispensable, a l’hora d’atorgar la beca, que es tracti d’un estudi inèdit, que aporti noves dades sobre l’obra i figura d’Artur Bladé i Desumvila. En conseqüència, la utilització del fons personal de l’autor, custodiat a l’Arxiu Comarcal de la Ribera d’Ebre, serà un paràmetre molt valorat a l'hora d'escollir el treball guanyador.

Per a més informació es pot consultar el tríptic de la convocatòria:
III Beca d'Estudi de l'Obra i Figura d'Artur Bladé i Desumvila