diumenge, 19 de juny del 2011

L'artefacte

Aquesta va ser l’obra que va guanyar el XXII Premi de Narrativa Vila d’Ascó 2010 i va ser escrita per un grup d’alumnes de l’Escola d’Escriptura de l’Ateneu Barcelonès i que han pres el nom de Pep Campei. El grup format per Carme Ballús, Amadeu Ballesté, Muntsa Colell, Pere Juncadella, Elvira Compte i Imma Guiteras està coordinat per Pep Albanell.
És una proposta original que es configura en un conjunt de relats i monòlegs i que té com a argument central l’escenari d’un concurs literari des de diferents punts de vista.
Trobem una primera part on se’ns presenta les diferents persones que acaben participant en el Premi Internacional de narrativa curta a Andorra (des d’un forense a un professor universitari passant per una negra literària, entre d’altres).
Una segona part inclou els relats breus amb què cadascun d’ells participa al certamen literari i ens presenta el desenvolupament de la festa de la concessió del guardó, vivint la incertesa dels moments previs a la concessió o la reacció dels diferents autors.
Sens dubte una proposta fresca que va destacar d’entre els originals que el jurat vam tenir ocasió de llegir en el seu moment. La minuciositat dels punts de vista o els diferents estils dels relats vam poder entendre-ho de seguida quan un cop oberta la plica., vam assabentar-nos que era un artefacte literari escrit a moltes mans.