dimarts, 11 d’octubre del 2011

Aigua

Aquest és el títol de l'exposició que es va inaugurar el passat dissabte en el marc de la III Jornada d'Estudis Locals i Territorials Carmel Biarnés. Es pot visitar a l'edifici de l'antic Hospital d'Ascó fins el 23 d'octubre en horari de 19 a 20 hores.
En aquesta mostra es pretén fer un recull dels usos de l'aigua al llarg del temps en els pobles de la nostra comarca. Així que qui la visiti hi podrà trobar un panell dedicat a cadascun dels nostres pobles amb una combinació de fotografia antiga i actual i algun text relacionat amb l'aigua en aquella població (el treball de la pauma o de la terrissa, els anjubs, el regadiu, les festes del riu...)
També hi ha unes pantalles on es poden escoltar testimonis de cadascun dels pobles explicant la seva vinculació amb l'aigua, cosa que ens permet aproximar-nos a la importància que ha tingut l'aigua en aquest territori on l'Ebre hi deixa una empremta indiscutible.
Finalment hi ha una petita mostra de recipients que han estat o són utilitzats, des de pitxells o cànters, passant per envasos de graciosa o sifons.