dilluns, 31 d’octubre del 2011

Congrés Internacional "Els jocs en la història"

Els dies 18 i 19 de maig de 2012 tindrà lloc a Móra la Nova, Móra d’Ebre i Ascó el congrés de cloenda del cicle “Els jocs en la història. 2008-2012”. Aquest cicle ha constat de quatre jornades, que s’han dut a terme anualment en diverses poblacions de Catalunya:

2008. Les societats a través del joc. Tàrrega
2009
. Espais de jocs: patrimoni, turisme i festa. Tarragona
2010
. Cultura material i immaterial en el joc. Figueres
2011. Els jocs i la interculturalitat. Berga

El congrés vol donar una visió ampliada del tractament i dels materials que, entorn dels jocs, s’han presentat en les jornades anteriors. Es pretén que esdevingui el fòrum aglutinador dels investigadors de centres d’estudis, del món universitari i d’altres procedències, interessats en el coneixement dels jocs tradicionals i del món lúdic dels territoris de parla catalana i d’arreu d’Europa, en qualsevol enfocament disciplinari, facilitant-los la presentació, en formats diversos, de les seves recerques i de les seves experiències d’aplicació –en l’ambit educatiu, lúdic-festiu, patrimonial, turístic, etc.-.

Organitzen:
Centre de Promoció de la Cultura Popular i Tradicional del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya Institut Ramon Muntaner, Ajuntament de Móra la Nova, Ajuntament d’Ascó i Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya

Col·laboren:
Serveis Territorials de Cultura a les Terres de l’Ebre, Ideologies i Societat a la Catalunya Contemporània-URV, INEFC Lleida, Associació Europea de Jocs i Esports Tradicionals, Pla Català d’Esport a l’Escola de les Terres de l’Ebre, Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre, Museu de les Terres de l’Ebre, Escola Catalana de l’Esplai, Associació Cultural Lo Llaüt d’Ascó i Centre d’Estudis de la Ribera d’Ebre.

ÀMBITS TEMÀTICS
1.- Els jocs en el segle XXI: noves tecnologies i educació.
2.- Jocs, comunitat, turisme i festa.
3.- Les dimensions patrimonials del joc: cultura material i cultura immaterial.
4.- Comunicacions de temàtica lliure.

TERMINIS DE LLIURAMENT DE PROPOSTES PER A COMUNICACIONS, PÒSTERS I AUDIOVISUALS:
Extensió de resums de comunicacions i pòsters: màxim de 300 paraules
Presentació dels resums: fins el 29 de febrer de 2012
Presentació dels textos definitius: fins al 30 de març de 2012

El congrés està reconegut pel Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya com a activitat de formació permanent adreçada al professorat no universitari.