dimecres, 2 de novembre del 2011

Els mandarins



Els mandarins és un llibre d'un centenar de pàgines que ha escrit el periodista de dilatada trajectòria Rafel Nadal, que actualment escriu a La Vanguardia. Aquesta obra pretén aproximar-nos a la personalitat de diferents figures que han ostentat o encara ostenten poder, ja sigui polític o econòmic. A partir de les pròpies experiències del periodista, més aviat, a tall d'anècdota, mostra la seva particular visió, algun detall, alguna circumstància... que pretén mostrar una altra cara del personatge.
Entre
"els mandarins" que hi apareixen hi ha els presidents Pujol, Maragall i Montilla, polítics espanyols com Zapatero, Rajoy i Rubalcaba, fins i tot el rei de les Espanyes i els prínceps, escriptors com Pla, etc. En total divuit figures que són disseccionades i mostrades sense la màscara.
Tot plegat, l'òptica personal del poder per part d'un periodista que pot apropar-se al poder tot just perquè ha compartit estones amb aquests personatges. En fi, potser perquè
també forma part de l'elit del poder com a líder d'opinió (columnes en premsa o participació en tertúlies) o responsable de mitjans de comunicació.