divendres, 25 de novembre del 2011

Senador Montilla

Tot sembla indicar que la propera setmana el Parlament de Catalunya, a proposta del PSC, convertirà José Montilla en senador per designació autònomica. Personalment no crec que sigui la decisió més encertada que podia prendre tant el PSC com el propi Montilla.

Per qüestions d'edat no es pot comparar Montilla amb els expresidents Tarradellas, Pujol i Maragall, que van optar per la retirada de la política institucional.

Però tot i això, que Montilla continuï la seva trajectòria política al Senat espanyol és una forma de devaluar la figura del President de Catalunya com el d'una comunitat autònoma més. Per què a més... tot i que el Senat és la cambra de representació territorial, voleu dir que hi pintarà gaire cosa el nostre expresident?

Finalment, estarà donant la raó a aquells que li havien criticat que arribar a la presidència de la Generalitat era un parèntesi en el llarg recorregut polític de Montilla, que per cert va arribar de Madrid fent de ministre i se'n torna com a senador.

Tant que li havia costat a la maquinària propagandística del PSC de fer-nos parlar del "President Montilla" en les passades eleccions nacionals, i resulta que finalment li acabarem dient "Senador Montilla".