dissabte, 30 de juny del 2012

Ginestar i el Temple

En la commemoració que s'està duent a terme del 700 aniversari de l'abolició de l'Orde del Temple, aquests pròxims dies serà el poble de Ginestar el qual té preparades unes activitats en motiu de l'efemèride.

Diumenge, 1 de juliol
A les 11.00 h
Jornada de portes obertes a l’Església Vella (c/ st. Antoni) amb explicacions sobre l’edifici a càrrec de l'historiador Joan Fuguet i l’arqueòleg Josep M. Vila.

Dissabte, 7 de juliol 
A les 22.00 h
Cinema a la fresca de temàtica templera: El reino de los cielos (Kingdom of Heaven), de Ridley Scott, a la Església Vella (invitacions prèvies gratuïtes a l’Ajuntament de Ginestar)

L’Església Vella és amb tota probabilitat l’edifici singular més antic de nucli urbà de Ginestar, ja que el seu origen es remunta a finals del segle XIII, dintre de l’etapa de domini senyorial dels cavallers templers. D’aquell període inicial es conserva la volta de canó, lleugerament apuntat dels peus de l’església. Al segle XV l’edifici s’amplià amb l’addició de les dos voltes gòtiques de creueria a la nau principal i una capella lateral pel cantó que mira el riu. Finalment al segle XVII es tornar a engrandir el temple amb la construcció de dues capelles renaixentistes, de força qualitat arquitectònica, al costat de migdia.

Organitza:
Museu d'Història de Catalunya, Institut Ramon Muntaner i ajuntament de Ginestar.