dijous, 30 d’agost del 2012

Amb els Amics de les Arts a Ascó

La festa major és l'excusa per fer gresca amb els amics, per omplir els carrers i les places, per retrobar-te amb gent de pobles veïns que no veus habitualment, per fer de l'estiu més estiu... Això és la festa major i en el fons és el que ens engresca quan hi entrem de ple. Això no treu que cada any hi hagi algun element que li dóna un toc particular. Que recordem la festa d'aquell any per tal o qual motiu. Ara ja hem posat el punt i final a la festa d'Ascó. És possible que en el temps la recordem, entre d'altres, pel concert d'Els Amics de les Arts a la plaça de l'estació dins de la gira que els està duent arreu del país presentant el seu darrer treball Espècies per catalogar.
Des de que van aparèixer a l'escenari  Dani, Eduard, Joan Enric i Ferran cantant "Carnaval", van posar-se el públic a la butxaca, fent vibrar la gent de la plaça. No únicament els seguidors, alguns d'ells arribats de ben lluny -són un clar exemple del fenomen fan i en tenen cura atenent-los tant abans com després del concert amb signatures, fotos o amb una simple conversa-. Van connectar amb el públic i van despertar les coses més màgiques que comencen a partir de la mitjanit (en paraules de l'Eduard). I també amb paraules seves, van fer de l'actuació un "concert energètic". Van saber captivar el miler llarg de persones que hi devia haver conjugant les cançons de l'últim treball amb aquelles que ja són un clàssic com "Jean Luc", "4-3-3", "Les meves ex i tu" i tantes altres amb les quals han creat una banda sonora amb un estil reconeixible de pop-folk.
Per cert, que l'actuació a Ascó va coincidir amb l'aniversari del Joan Enric, que els companys van aprofitar per fer-li bufar les espelmes en un pastís de xurros de xocolata.
El bon rotllo que transmetien va durar fins que va sonar "El matrimoni Arnolfini" que posava el punt i final del concert cantant que "tornar és la millor part de l'aventura".