divendres, 31 d’agost del 2012

Es lliura el 30è Premi de Narrativa Ribera d'Ebre

Amb l'arribada de la festa major de Vinebre, es lliura el Premi de Narrativa Ribera d'Ebre que aquest any 2012 ha assolit la trentena edició. Novament Vinebre inicia la festa major en un marc cultural incomparable i que ha situat el seu premi literari en un dels guardons prestigiosos de la demarcació.
En la present edició, on s'hi han presentat un total de nou originals, el premi ha recaigut en Inès Vidal amb el treball El metge i el gos d'atura.
Cada any es compta amb algun convidat vinculat al món cultural i de les lletres, o bé polític. Aquesta vegada hi ha participat l'alcalde de Barcelona, Xavier Trias, l'esposa del qual té vincles familiars amb la població, en concret, amb sant Enric d'Ossó.
L'edició digital de La Veu de l'Ebre s'ha fet ressò de la notícia, que tot seguit adjunto.

Inès Vidal torna a guanyar el premi de narrativa Ribera d'Ebre amb una novel·la negra

La novel·la negra El metge i un gos d’atura ha sigut la guanyadora de la trentena edició del Premi de Narrativa de la Ribera d’Ebre. L’autora de l’obra, Inés Vidal Farré, la defineix com una readaptació de la història de contes populars com ara el del Patufet. “En un conte sempre hi ha un substrat de realitats, de pors, d’inquietuds... i és la vessant més oculta dels contes el que he volgut recollir en aquesta obra”, assegura. La mateixa autora ja va guanyar el Premi de Narrativa de la Ribera d’Ebre l’any 2004 amb Història del llop.
L’acte de lliurament de premis es va celebrar a Vinebre dimecres 30 d’agost en el marc de les festes majors del municipi. L’acte, que com cada any va presidir l’alcaldessa de Vinebre, Gemma Carim, va comptar amb l’alcalde de Barcelona, Xavier Trias, com a convidat d’honor.
Després d’assistir al lliurament del premi, Trias va assegurar que “Vinebre es consolida com un exemple per a tots els altres municipis de Catalunya per l’atreviment i capacitat d’innovació que demostra fent una aposta per un certamen cultural de prestigi”.
Per la seua banda, l’alcaldessa de Vinebre va deixar clar que aquesta població vol posar el seu “granet d’arena per defensar la llengua catalana” i destaca també que el premi de narrativa “molts cops serveix per impulsar l’obra d’uns autors que més endavant es consoliden guanyant altres premis de renom en l’àmbit nacional”.
El Premi de Narrativa de la Ribera d’Ebre està reconegut amb 3.000 euros per a l’obra guanyadora i la publicació a càrrec de l’editorial Cossetània.