divendres, 28 de setembre del 2012

Jornades Europees del Patrimoni a Ascó

Els dies 28, 29 i 30 de setembre es celebra les Jornades Europees del Patrimoni. Ascó, igual que d'altres pobles de la Ribera d'Ebre, s'hi ha sumat amb tota una sèrie d'actes per aquest cap de setmana.
Les Jornades Europees de Patrimoni volen fomentar el coneixement i respecte pel patrimoni cultural i artístic mitjançant activitats vinculades als monuments, jaciments arqueològics, museus i altres recursos patrimonials. Es tracta d’una iniciativa celebrada a escala internacional amb el suport del Consell d’Europa.
Se celebren cada mes de setembre des de l’any 1991 i a Catalunya s’organitzen a través de la Direcció General de Patrimoni del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya.

Entre els actes programats hi ha un recorregut fluvial amb Lo Roget u una visita guiada perls carrers del casc antic d'Ascó, que comptarà amb la participació del doctor en Antropologia Social Jordi Ferrús. A més s'han organitzat tres exposicions: "Esteles funeràries", "La Cristiandat Nova" i "Testimonis de les ordes del Temple i de l'Hospital a la Ribera d'Ebre". A més, coincideix en el cap de setmana en què s'organitza la IV Jornada d'Estudis Locals i Territorials Carmel Biarnés.