dijous, 3 de gener del 2013

Atur registrat a la Ribera d'Ebre

Avui s'han donat a conèixer les xifres de l'atur que indiquen que a Catalunya hi ha hagut una lleugera disminució de 5.000 persones al llarg de desembre de 2012. Ara bé, l'any ha estat pèssim ja que globalment hi ha hagut un increment de 32.000 ciutadans a les llistes de l'atur, cosa que suposa que són 646.000 persones les que estan registrades en la cerca de feina a les oficines del Servei d'Ocupació de Catalunya (SOC).
El Departament d'Empresa i Ocupació de la Generalitat, com acostuma a fer, ha fet públiques les dades desglossades per comarques i municipis, així podem saber el nombre de persones que a 31 de desembre estaven inscrites al SOC.
En el cas de la Ribera d'Ebre, aquestes són les xifres per municipis. Malauradament les dades publicades no indiquen quin percentatge de població activa suposen.


Si comparem aquestes mateixes dades amb el mes de novembre, comprovem que hi ha hagut un increment de 109 persones (s'ha passat de 1.484 a 1.593 riberencs i riberenques sense feina). Probablement aquesta pujada en el cas de la comarca de la Ribera d'Ebre es deu a la finalització de les tasques de recàrrega de combustible de la central nuclear d'Ascó.