dissabte, 26 de gener del 2013

La sonrisa de las mujeres

La sonrisa de las mujeres és una novel·la de Nicolas Barreau, un jove filòleg parisenc fill de francès i alemanya, i que el 2012 ha estat èxit de vendes en països com Alemanya i Itàlia.
La trama ens trasllada a París, i s'aprofita dels encants de la ciutat i del prestigi de la cuina francesa, per introduir-nos en una història lleugera espurnejada per uns tocs romàntics, i que sense esdevenir un llibre imprescindible, et permet passar una bona estona de lectura amb un llenguatge fresc, àgil... De vegades pot semblar que la història narrada segueixi el camí previsible, però això no li treu gens de mèrit.
La protagonista, Aurélie Bredin, no passa per una bona temporada després que l'amor li hagi trencat el cor i haver perdut el seu pare, propietari del restaurant Le Temps des Cerises. La casualitat fa que es refugiï en una llibreria una tarda de tardor, i decobreix una novel·la, titulada com el llibre, on per sorpresa, comprova que apareix ella i el seu restaurant. Precisament això l'ajuda a sortir del clot, a recuperar el somriure, i és per això que intenta contactar amb l'autor com a mostra d'agraïment tot convidant-lo al seu restaurant. Però no és una feina senzilla i precisament l'editor que ha publicat el llibre, André, no ho acaba de facilitar. I a partir d'aquí van apareixent les sorpreses.