dilluns, 4 de febrer del 2013

Malpàs 77

Ja podem adquirir el nou número de la revista local Malpàs corresponent al darrer trimestre de 2012. Un exemplar que es presenta amb una imatge de Biel Pubill de la via del ferrocarril a l'estació d'Ascó que vol simbolitza l'inici del nou camí que suposa l'estrena de l'any nou.
En aquesta ocasió l'editorial no pot passar per alt la situació de greuge que viu el nostre país respecte l'Estat espanyol i que monopolitza bona part de l'actualitat social i política del país (amb permís de la difícil situació econòmica que estem travessant).
Una publicació que com sempre es fa ressò de l'actualitat dels darrers temps, del dia a dia de l'Associació Cultural Lo Llaüt i aquells ingredients que s'han convertit en un clàssic com les fotografies antigues o el racó literari.
Us proposo la lectura de l'article "Competicions que es mantenen, que tornen i que s'inventen. La tradició sota sospita!" de Biel Pubill, una invitació a la reflexió sobre aquelles activitats lúdiques de caire competitiu que s'han incorporat en els programes d'activitats dels nostres pobles, amb major o menor fortuna, ja sigui dins d'un interès de recuperació o bé des de la innovació. Alguns d'ells probablement romandran en el temps, d'altres potser no arribaran a aconseguir la participació de la pròpia gent.
Finalment, no podem deixar passar per alt un altre dels clàssics de la revista com és el calendari que any rere any dissenya Jaume Ferrús i que enguany ha dedicat al riu i de les activitats que s'hi realitzen o realitzaven al seu voltant: la barca, el pou, llaüts, pescadors, rentadores...