dissabte, 11 de maig del 2013

Lapao

Aquesta és la setmana del Lapao. Se'n pot fer tota la conya que es vulgui, és material que en altres condicions consideraríem una exageració en programes de paròdia com el Polònia. Però em temo que la realitat supera la ficció. 
Però passada la sorpresa, sembla bastant clar que hem iniciat un procés en què el català que es parla a l'Aragó tindrà cada cop més dificultats per sobreviure amb bona salut. No ha estat cap notícia positiva pel català en el seu conjunt, això és evident, però qui n'acabarà patint les conseqüències de tot plegat seran les 50.000 persones que viuen en aquest territori d'administració aragonesa però que tenen el català com a llengua materna. És a dir, hi ha un govern que actua descaradament en contra dels interessos dels seus propis ciutadans. Inaudit! I per postres, qui en pagarà les conseqüències és l'aragonès, també conegut per Lapapyp, amb menys parlants que el català, i que  s'ha deixat a la mà de Déu per atacar el català. Com algú ha dit, l'idioma aragonès ha estat la víctima col·lateral.
Quan es prenen decisions sense cap base científica, que no està avalada per cap acadèmia ni per cap lingüista, sempre acabes pensant que les coses tornaran al seu lloc i es posarà una mica de seny. És desitjable que així sigui, però de moment l'atac ja és en marxa.

1 comentari:

banano ha dit...

La cosa es així...De primer moment, tots deien que parlaven XAPURREJAT (per a ell català) qu etb estudiaven català,,,i de sobte ens plantifiquen aquest nou idioma, simplement per fer la punyeta al CATALÀ, un cop ha sortit lo de LAPAU, cap persona de la franja ha defençat que son catalans o almenys hi parlen..S'han deixat emportar a un altre idioma que la gent gran mai hi havien parlat...AIXÒ ES EL REGAL QUE ENS DONEN QUE SI SON DE LA FRANJA I PARLEN CATALÀ, TENEN MÉS TREBALL A CATALUNYA....¿ARA QUE HEM DE DIR QUE NO ELS VOLEM AQUÍ, PQ RENEGUEN DEL SEU MINS IDIOMA I DEL NOSTRE,,,joan domènech