dilluns, 15 de juliol del 2013

Recull de Narrativa Breu per a Joves Sant Jordi 2012

Obres guardonades al XXII Certamen de Narrativa Breu per a Joves Sant Jordi "Vila d'Ascó" 2012.

Estic sota teu, però tu sota les meves ordres, d'Àngela Aubanell Rams
És un relat diferent als que potser estem acostumats en gent jove, amb una important dosi de fantasia a partir de la presència d'una ombra que condiciona la vida del protagonista. La jove autora ha demostrat una capacitat de travar una història ben construïda.

ORH+, d'Ivet Pubill i Ambrós
És una història que té com a fil conductor la descoberta per part de la protagonista, l'Helena, que el seu grup sanguini no coincideix amb el dels seus pares. Tot això la porta a indagar la seva procedència i ho lliga amb les històries de nens robats als anys setanta i vuitanta. Molt ben documentada i contextualitzada.

Un àngel caigut del cel, de Gemma Romeu Puntí
Aquesta seria probablement la història més romàntica de les quatre. No només hi ha amor, també hi apareix la malaltia, i incorpora altres elements com els llibres, ja que el noi protagonista treballa en una biblioteca, i les tiges d'espígol, que sabem que desprenen una aroma que et fan recordar les persones estimades.

La misteriosa història de Jan Moller, de Marc Serra Ribes
Com diu el títol, una història de misteri que porta el protagonista, el detectiu Jan Moller, a desplaçar-se a la població de Centros per investigar el cas de persones desaparegudes. Però en el transcurs del relat es troba amb dificultats i descobreix circumstàncies que posen en perill la seva vida.