divendres, 29 de novembre del 2013

Fem tele, fem cuina, fem salut, fem escola

Després de 50 programes, es posa el punt i final al projecte de la nostra escola "Fem tele, fem cuina, fem salut, fem escola". Aquest projecte tot i que donava com a resultat un espai de televisió que ha resultat engrescador per l'alumnat, era molt més que això.
Aquest espai permetia treballar l'expressió oral i conscienciar l'alumnat d'una alimentació saludable mitjançant l'elaboració de receptes de no molta complexitat per afavorir la màxima participació dels xiquets i xiquetes en la seva elaboració. A més, es complementava l'espai amb poemes i rodolins que recitaven davant la càmera. Era un programa que portava feinada, però que també es convertia en un al·licient per l'alumnat.
Es procurava que cada curs participessin totes les classes.
Poder disposar d'un mitjà de comunicació local com Vídeo Ascó Televisió (VAT) ha ajudat perquè tot el procés que se seguia acabés podent ser vist per les famílies i els veïns del poble dins de la programació regular de VAT.
Han passat nou cursos, es pot afirmar que el balanç ha estat molt positiu. Deixar enrere el projecte sap una mica de greu, però segur que ens animarà a endegar alguna altra nova idea.
El projecte necessitava de la complicitat de tots els mestres, però cal destacar l'entusiasme de la Laura Mur que hi ha destinat part del seu temps en la coordinació. D'ella és la lletra de la melodia del programa.

Mira quines coses,
sanes, saboroses,
si et fan venir gana
hauràs de cuinar.

Prova d’embrutar-te.
Mira d’animar-te.
Tria quin és el teu plat.

Ja veuràs que el menjar
és més bo si el fas.
Tot és prou senzill.

Es millor menjar sa
per continuar estant en forma
i no parar mai.

Mira, fem tele, fem cuina,
fem tele i escola,
fem tele i fem molts amics nous, Sí!

Mira, si vols divertir-te
hauràs d’afegir-te
i fer cuina aquí.
LAURA MUR CERVELLÓ