dilluns, 2 de desembre del 2013

Krzysztof Wojtyczek

Aquest mes es farà arribar a centenars de personalitats influents d'arreu del món una publicació que vol donar a conèixer Catalunya, la seva història i el procés que s'està vivint. Aquesta és una iniciativa de Sàpiens que ha comptat amb centenars de mecenes, que es fan càrrec del cost de la publicació. 
Les persones que hi han volgut col·laborar, se'ls adjudicava de forma aleatòria una personalitat. En el meu cas, la meva tramesa serà per Krzysztof Wojtyczek (Cracòvia, 1968), des de 2012 membre del Tribunal Europeu dels Drets Humans per un període de nou anys.

Biografia
Krzysztof Wojtyczek va nèixer el 1968 a Cracòvia (Polònia), va llicenciar-se en dret el 1991 i va doctorar-se l'any 1998 a la Universitat Jagellònica de Cracòvia.
Des de 1991 és professor de Recerca a la Facultat de Dret i Administració de la Universitat Jagellònica (assistent i conferenciant i professor universitari); des de 2000, Director de l'Escola de Dret francès de Cracòvia i des de 2010, coordinador de les escoles d'advocats estrangers de la Universitat Jagellònica
Ha estat col·laborador habitual de nombroses instàncies com ara el referèndum de l'Oficina de la Cort Constitucional de la República de Polònia (1998). Ha estat professor convidat a moltes universitats franceses com Nantes (2002, 2008, 2009), Estrasburg (2003), Orleans (2008, 2009, 2010), Nancy (2010) i Poitiers (1993, 2011)
És membre actiu de diverses associacions com l'Associació Polonesa de Dret Constitucional, l'Associació Francesa de Dret Constitucional i els Amics de l'Associació Polonesa Henri Capitant de la cultura.
Actualment és membre del Tribunal Europeu dels Drets Humans. També conegut com Tribunal d'Estrasburg, és un òrgan judicial internacional amb seu a la ciutat d'Estrasburg davant el qual poden presentar-se, en determinades circumstàncies, denúncies de violacions dels drets reconeguts a la Convenció Europea de Drets Humans.

Distincions 
Ha estat guardonat amb el Premi del President de la Universitat Jagellònica (tres vegades) i Premi Nicols Copèrnic (atorgat per l'Acadèmia Polonesa de les Arts i les Ciències).

Font: Viquipèdia.