dimarts, 8 de juliol del 2014

Recull de Narrativa Breu per a Joves Sant Jordi 2013

Pels volts de Sant Jordi es publiquen les obres dels joves escriptors i escriptores que han estat guardonades en el certamen de narrativa juvenil que convoca la regidoria de cultura d'Ascó, segur que un dels incentius que té la participació en aquest premi de narrativa breu, adreçat a joves d'entre 14 i 20 anys.
Enguany han estat dos les obres publicades en el recull, una de cadascuna de les categories.

El plor dels records, d'Àngela Aubanell i Rams (Gandesa)
Una narració original amb tocs de realisme màgic protagonitzada per Kira Martí, una noia que cada cop que plora, se li esborren els records. Aquesta circumstància no li posa les coses fàcils ja que no és conscient d'alguns fets que han ocorregut a la seva vida, i és que amb el plor li desapareixia aquest bocí de memòria. Ja fos un fet ocorregut fa molt temps, com un fet ocorregut ahir; ja fos una mort estimada com un conflicte a la feina... Es desencadena una lluita contra l'oblit.

Un destí i molts camins, d'Ivet Pubill i Ambrós (Ascó)
En aquesta ocasió, l'Ivet ens presenta un noi, en Toni, que entra a la universitat a estudiar un grau d'enginyeria mecànica, tot i que aquest no és el seu repte laboral, sinó el desig dels pares. Toni volia ser bomber. Com que no es pren seriosament els estudis, els pares el fan fora de casa, i com un emprenedor dels nostres dies, comença un periple laboral... amb l'objectiu últim d'arribar a ser bomber. Ho aconseguirà?