dimarts, 5 d’agost del 2014

Ascó al Terres Magazine #15

La revista digital de fotografia i viatge de les comarques de l'Ebre, TERRES MAGAZINE, dedica part de l'última edició a la vila d'Ascó posant especial atenció al nostre riu. Passar les pàgines virtuals d'aquesta revista és un autèntic plaer pels sentits, per unes imatges captivadores i uns textos que traspuen sensibilitat. Passejar per Ascó és una invitació a endinsar-se al tresor morisc que s'amaga en els carrers i carrerons, portes i portalades, perxes i asgorfes. 

La geganta, la reina Sança, permet evocar l'entramat de cultura popular que es belluga al poble.
Si fem cap a la plaça de l'església, es fa present no només la majestuositat artística de l'església, sinó també la figura d'un asconenc il·lustre, Sant Pere Màrtir, nascut l'any 1680 i màrtir a la Xina el 1747.
Recorrent Ascó pels sentits, no es pot passar per alt el gust d'una clotxa cuita al defora.
També hi té protagonisme el llaüt turístic Lo Roget, que permet copsar unes boniques vistes de dins del riu així com de la façana fluvial.
A més, tenim el privilegi de ser-hi presents amb algunes cites del llibre Cabussats a l'Ebre (Biel Pubill, Josep M. Raduà, 2009) i un apartat amb un petit recull d'algunes imatges que van donar forma a aquella publicació de memòria col·lectiva.
El text ha estat cuinat per Santi Valldepérez i les imatges fotogràfiques i de vídeo són de Guillermo Barberà, Santi Valldepérez i Adrian Lazeran.


Finalment cal remarcar un apartat que ens mostra la bellesa paisatgística i de l'entorn de la ruta que passa per la Punta de l'Àguila i el Pas de l'Ase, amb uns racons per perdre-s'hi i unes vistes impressionants (Text: Roman Alexandri; Foto: Andrei Moldovan; Vídeo: Vlad Pop)