dilluns, 25 d’agost del 2014

El món del 1714

El Saló del Tinell (a la plaça del Rei de Barcelona) acull des de fa mesos i fins a finals de setembre l'exposició El món del 1714. Una mostra que val la pena ser visitada i que ens ofereix una acurada aproximació a la situació política i econòmica en què es trobava el món fa 300 anys. De la Xina a Amèrica, de Japó a Europa passant per Àfrica i Oceania.
El món de 1714 ens endinsa en les vicissituds que es vivien en l'esfera internacional, les relacions establertes entre els diferents actors mundials, els perfils dels personatges que encapçalaven les decisions que es prenien, el context social en què es vivia, així com també incursions a l'art de l'època (què s'escrivia, què es divulgava, què es composava a principis del segle XVIII).
No oblidem la importància divulgadora d'aquesta exposició en el context de la guerra de Successió, de la qual es commemora el Tricentenari. Un conflicte que va esdevenir internacional en implicar diferents actors europeus, tant en el propi desenvolupament amb dos pretendents al tron espanyol de dos dinasties europees, acomboiats per diferents aliats, com també en el desenllaç en què es va produir un repartiment de possessions espanyoles entre diferents estats, així com unes noves relacions comercials amb Amèrica. 
L'exposició aplega un centenar de peces provinents de 32 museus, biblioteques, arxius i col·leccions particulars.