diumenge, 12 d’octubre del 2014

1714. Trons, canons i un estel

Quan ja enfilem la recta final de l'any en què hem commemorat el Tricentenari dels fets de 1714, encara és bon moment per apropar-se a la nostra història -en concret, al setge de la ciutat de Barcelona i les conseqüències pel país- a través d'un llibre il·lustrat de poc més de trenta pàgines adreçat als més petits amb una funció divulgadora, ja que es presenta amb un format agradable i un llenguatge entenedor.
El conte porta per títol 1714. Trons, canons i un estel i compta amb dos protagonistes, en Francesc -un nen de la Barcelona de 1714- i el Cesc -un xiquet de la Barcelona actual. La història recorre paral·lela aquests dos moments temporals, i acostuma a haver un punt de connexió entre els fets d'aleshores i avui en dia. A més, a banda de conèixer la història, és un petit volum que t'apropa a aspectes de la vida quotidiana d'aleshores: la feina als taller, la roba que duien, com jugaven...
Nosaltres hem treballat el llibre a classe durant les primeres setmanes del curs. Està escrit en català i en anglès, i es pot aprofundir en una webquest que presenta tot un seguit d'activitats complementàries. 
És una publicació del Departament de Recerca de la Generalitat.