dissabte, 4 d’octubre del 2014

Ajuntaments pel 9N

"No és la dèria d'uns quants, és la voluntat de gairebé tothom" (Miquel Buch, president de l'ACM).
Dels 947 municipis de Catalunya, 920 han aprovat mocions de suport a la consulta sobre el futur polític de Catalunya convocada pel 9 de novembre. Això vol dir un 97%. Una xifra inimaginable uns anys enrere. 
Avui han lliurat les mocions de suport al President de la Generalitat. Al capdavant de tots ells, la ciutat de Barcelona. Un fet que no podem passar per alt. Barcelona actuant de capital del país, amb una mirada al món, però de la mà de la resta de pobles i ciutats de Catalunya. Se'ns fa difícil imaginar una imatge com la d'avui amb l'anterior partit de govern de la ciutat de Barcelona. L'alcalde Trias ha acabat vaticinant: "Votarem i guanyarem!".
Dia emotiu per aquelles persones que han pres part en l'acte. Igualment diada històrica tot recordant els alcaldes que durant el període de la Mancomunitat van recolzar la institució reunint-se a Barcelona per demanar un Estatut d'Autonomia (1918). Anys després, el compromís dels alcaldes amb la República, la democràcia i el país.
L'acte d'avui ha demostrat que el procés és imparable. "Per molt que intentin aturar la voluntat del poble de Catalunya, ens en sortirem" (President Mas)