dijous, 13 de novembre del 2014

9N: resultats a la Ribera d'Ebre







Participació
El poble amb més participació va ser la Palma d’Ebre (68%) mentre que Ascó, Móra d’Ebre i Rasquera es van quedar en el 44%. En conjunt de la comarca, la mitjana de participació va ser de 49’5%, pràcticament la meitat de les persones convocades a les urnes (10.173 votants de 20.516)
Participació comarcal, pràcticament de la meitat dels cridats a participar (49’58%).
Per confeccionar el cens, s’ha tingut en compte les dades actuals de l’INE (que inclou els majors de 18 anys), a les quals s’han afegit les dades de l’Idescat del padró d’habitants de nois i noies de 16 i 17 anys.

Resultats
Un 86’91% dels riberencs que van atansar-se a participar van optar perquè Catalunya esdevingui un estat independent. Una xifra superior a la computada al conjunt del país. En canvi, només 310 ciutadans de la Ribera van anar a votar i van optar per la casella del No. Això suposa un 3%, per tant, sembla que no es va motivar aquelles persones contràries a la independència de Catalunya, i van seguir les indicacions dels partits contraris a la consulta.
 El vot del Sí-Sí va oscil·lar entre el 85% i el 92%, exceptuant Riba-roja d’Ebre que es va quedar amb el 73,5%. El poble més “sobiranista” va ser Rasquera amb un 92’14% de vots pel Sí-Sí. El No es va moure entre l’1’5% i el 4%, exceptuant els dos extrems: a Vinebre el vot del No va representar un 0’46% mentre que a Riba-roja es va enfilar fins al 6%.
Aquestes dades són del propi 9-N, més endavant caldrà afegir els vots d’aquells ciutadans que participin fins el 25 de novembre en les seus de les diferents delegacions territorials.