dissabte, 31 de gener del 2015

Malpàs 85

L'últim número de la revista Malpàs ens convida a fullejar-la amb una portada que té el Pas de l'Ase com a protagonista (fotografia de Biel Pubill) i un editorial de balanç de l'any 2014, posant especial èmfasi a la importància de ciutadans anònims mobilitzats per múltiples motivacions: el procés sobiranista català, associacions d'afectats per la gestió bancària de les preferents, la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca, el Gran Recapte, la Marató de TV3...
No hi falten els habituals apartats de notícies d'Ascó i la Ribera d'Ebre; les seccions informatives de l'ajuntament, del Consell Comarcal i d'ANAV; i els articles d'opinió. Lo Llaüt exposa les activitats realitzades el darrer any (sumen un total de 41).
Protagonistes de la revista són Elisabet Montaña -a l'apartat "I tu què estudies?"-, Maria Jornet - a "Asconencs pel món"- i Rubèn Viudez - a les "Declaracions íntimes".
La secció "Arrels" sempre permet fer una mirada enrere, ja sigui als jocs d'abans, ja sigui al record fotogràfic. 
Finalment, i com passa cada nou any i des de fa una pila de temps, s'obsequia els lectors de la revista amb el calendari 2015 elaborat per Jaume Ferrús i que ha dedicat a les tradicions del nostre país.