dilluns, 4 de maig del 2015

La Ribera d'Ebre a l'exterior

S'han difós les dades sobre el Padró d'Habitants residents a l'estranger (PHRE) en data 1 de gener de 2015, que suposa un total de 242.070 catalans que viuen a l'exterior. Aquestes persones es consideren veïnes dels municipis catalans corresponents a efectes electorals, però no formen part de la població oficial del municipi.
La Ribera d'Ebre té un total de 613 ciutadans residint a l'estranger, concretament quaranta més que un any abans (573 a 1 de gener de 2014).
Els dos municipis amb major nombre de residents a l'exterior són Flix i Móra d'Ebre, que suposen pràcticament la meitat de riberencs a l'exterior, amb 170 i 125 ciutadans, respectivament.


França és el principal país de destinació dels catalans a l'estranger, i també, en aquest cas, dels riberencs a l'estranger. Són 167 ciutadans de la Ribera d'Ebre que resideixen a França, seguits de molt de prop per Argentina, amb 150 riberencs. Més de vint països que han rebut l'emigració riberenca, inclosos de tan allunyats com la Xina o Austràlia.