dimecres, 24 de juny del 2015

Jordi Ciuraneta, al govern de Catalunya

Aquesta setmana Jordi Ciuraneta -de la Palma d'Ebre- ha pres possessió del càrrec de Conseller d'Agricultura, Ramaderia Pesca, Alimentació i Medi Natural. D'aquesta manera esdevé el segon conseller de la Ribera d'Ebre en l'històric de governs de la Generalitat des de la represa de la democràcia, des de 1980 ençà. Anteriorment, en el període 1999-2003 va assumir la cartera d'Ensenyament Carme-Laura Gil, nascuda a Benissanet el 1935.
govern.cat
Aquesta és la biografia que s'ha difós des de Premsa de la Generalitat.
Jordi Ciuraneta i Riu, conseller d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural
Diputat al Parlament de Catalunya. Nascut a Sabadell (Vallès Occidental) el 30 de maig de 1964. Diplomat en Administració i Direcció d’empreses per ESADE. Completa la seva formació en l’àmbit de l’organització d’empreses cooperatives a OTALORA, Universitat de Mondragón. Empresari agrari i ramader.
President de Copaga (2000-2011). President del Consell sectorial del porcí de la Confederació de Cooperatives Agràries d’Espanya (CCAE). Membre de la Confederació de Cooperatives i Sindicats Agraris de la Unió Europea (Copa-Cogeca). Assessor en matèria de porcí del consell consultiu de la Direcció General d’Agricultura de la Unió Europea. Ha estat vicepresident i responsable de ramaderia de la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) del 2000 al 2008.
Va entrar a militar a Convergència Democràtica de Catalunya (CDC) i a la Joventut Nacionalista de Catalunya (JNC) l’any 1989. Ha estat tinent d’alcalde de l’Ajuntament de la Palma d’Ebre (1991-2007). Ha estat vicepresident del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre i diputat a la Diputació de Tarragona. Membre de l’executiva de CDC des del 2007. És secretari d’àmbit d’Agricultura, Ramaderia, Medi rural i Pesca. Membre del Comitè local de Lleida, de l’executiva comarcal del Segrià i de l’executiva de la federació de Lleida. Ha estat assessor d’agricultura, ramaderia i pesca del president de la Generalitat (2011-2012) i director general de Pesca (2012-2014)