dimecres, 15 de juliol del 2015

Junts per guanyar!

La consecució d'una llista d'ampli espectre a favor del Sí a la independència en les eleccions del 27-S ha esdevingut un punt d'inflexió en el camp sobiranista, en el qual semblava notar-se un cert desencís. Això es confirmava ahir. Però el cop d'efecte definitiu ha estat precisament conèixer els noms de les persones que ocuparan els primers llocs de la llista en què es combinarà representants de la societat civil amb Convergència Democràtica i Esquerra Republicana, així com amb la previsible presència de socialistes sota el paraigües de Moviment d'Esquerres i dels democratacristians del nou partit Demòcrates de Catalunya.  
Raül Romeva, Carme Forcadell i Muriel Casals encapçalaran la candidatura de la il·lusió, del compromís i de la llibertat, i posant també èmfasi en la justícia social. Darrere seu concorreran el President Artur Mas i el líder d'ERC Oriol Junqueras. Un autèntic repòquer per demanar a la gent, de forma clara i diàfana, si aposten per la independència.
Sense oblidar que juntament amb aquesta llista amb voluntat unitària, hi haurà també una altra candidatura que també vol que el 27-S es puguin considerar eleccions plebiscitàries, i amb una aposta decidida per iniciar el procés constituent de la República Catalana: es tracta de la CUP-Crida Constituent.
En el camp del SÍ, la qüestió ha anat aclarint-se. En el camp del NO fa temps que ho tenen clar. Amb voluntat de romandre al mig es troba Iniciativa; però en un moment de clarificació del panorama polític, a ells se'ls comptarà de la mà del PP, C's, de la Unió de Duran i del PSC-PSOE.

vilaweb.cat

Acabo aquest apunt al blog, amb la carta pública dels tres primers candidats per Barcelona acceptant el repte:


És un moment excepcional. El 27 de setembre tenim l'oportunitat de fer allò que hem buscat durant molts anys: votar sobre la independència i guanyar a les urnes.

Milers de catalans i catalanes pateixen una situació crítica per la crisi econòmica. Per poder-hi donar resposta, ens calen eines que ara no tenim.

A partir del 27 de setembre tenim la possibilitat de superar un marc institucional enquistat. Podem passar pàgina d'un debat Catalunya-Espanya que ens impedeix superar els diversos reptes que tenim com a societat i país.

El procés sobiranista és impulsat i liderat per la societat civil. La llista del 27-S és plural, inclou persones diverses que tenen un objectiu comú: la independència.

És el moment de mirar endavant. El país del futur l'haurem de construir entre totes i tots. Tot està obert. El 27-S tenim el nostre futur a les nostres mans.

Junts i juntes, guanyarem!

Raül Romeva
Carme Forcadell
Muriel Casals