dimecres, 23 de desembre del 2015

Nova Gent 75

La revista de l'escola d'Ascó, Nova Gent, està de celebració, ja que aquest any ha complert 30 anys des de l'aparició del primer número. És per aquest motiu que des de l'Escola Sant Miquel s'ha preparat un número especial en què es fa un recorregut per la història de la revista en aquest temps. Així es fa memòria de les seccions que han anat protagonitzant la publicació en aquest temps i es recupera alguns articles, dibuixos, imatges... que ens ajuden a entendre què ha representat Nova Gent per a la nostra escola.
Tot i que no ha estat l'única revista que s'ha fet des de l'escola, sí que és la que ha tingut més continuïtat.
Es compta amb dos col·laboracions especials: la Dolors Benet, mestra que aleshores ja formava part de l'equip de l'escola i que ens explica els seus inicis; i la Jordina Navarro, que com alumna l'any 1997 va dissenyar el Miquelet, la mascota de la nostra escola.

Us deixo amb un fragment de l'editorial:

"Trenta anys que han deixat més de setanta números on s’hi condensa la vida de l’escola de les tres últimes dècades. En trenta anys han passat força coses a la vida de l’escola: s’han ampliat les instal·lacions, ha vist com es passava de l’EGB a una educació primària fins als dotze anys, s’ha adaptat als nous temps... però sobretot, i és el més important, ha ajudat a créixer a centenars d’alumnes, cadascun amb la seva personalitat i interessos. Queda clar que l’escola en un poble és un element primordial i on tots hi passem, i on tots hi deixem un vincle afectiu. Per tant, cal felicitar a totes les persones que en aquests trenta anys han posat el seu granet de sorra en fer de Nova Gent una de les eines de comunicació entre l’escola i les famílies. Avui dia els diferents blogs i la pàgina web de l’escola mantenen una informació més instantània, però segur que en els propers temps, la revista seguirà sent testimoni de la vida de l’escola".

***
PER MOLTS ANYS, NOVA GENT!