dissabte, 9 de gener del 2016

El gest del President Mas

El dia d'avui serà recordat com una data significativa dins d'aquest procés que ha de conduir a Catalunya a assolir les màximes cotes de llibertat: la plena sobirana entre l'estol de nacions del món.
A partir de demà s'obre una nova etapa, es continua el trajecte amb més fortalesa que mai i veient com els 72 diputats independentistes del Parlament posen les bases per a bastir la futura República Catalana.
Arribar fins aquí ha estat dolorós i ha generat, sense cap mena de dubte, un desencís entre els protagonistes de la revolució dels somriures, entre aquells centenars de milers de persones que han sortit pels carrers de Barcelona i per les carreteres de Catalunya, que el 27S van omplir les urnes amb vots d'il·lusió i que veien quina gestió més pèssima feien del mandat democràtic sorgit de les eleccions amb un 48% dels electors a favor d'iniciar un procés constituent, enfront del 39% del vot unionista.
Però avui s'ha sabut trobar el desllorigador que proporciona renovar il·lusions i dur a terme el resultat de les eleccions del 27S que van donar una majoria absoluta independentista al Parlament.
Arribats a aquest punt, és el moment de reconèixer el gest de generositat del President Mas, qui abans que descarrilés el procés, ha entès que fent un pas al costat preservava el mandat democràtic del passat mes de setembre. No ha defraudat el país. Ha hagut de liderar el govern de Catalunya en moments d'extrema duresa per la crisi econòmica, situació que ha acabat esdevenint un passiu pel govern. Però al mateix temps, cal admetre que el President i el seu govern han escoltat el clam d'un país que volia decidir quin havia de ser el futur del país: després de la manifestació de la Diada de 2012 amb unes eleccions anticipades perquè la ciutadania configuréssim el Parlament que havia de gestionar el dret a decidir, amb la convocatòria del procés participatiu del 9-N, a les eleccions de 2015 amb una candidatura unitària que aplegués el vot del Sí a la independència, i ara amb aquest pas al costat que fa que el procés revifi.
Avui toca dir un 'Gràcies President Mas'

1 comentari:

Assumpta ha dit...

Gràcies, President Mas! De tot cor! Moltes, moltes gràcies.
Ha estat un honor tenir un home de la seva vàlua com a President... i, miri, descansi... i torni, que el votaré per a President de la República :-)