dimarts, 26 de juliol del 2016

A punt


Des de la societat civil sobiranista (Òmnium Cultural i ANC) 'ha posat en marxa l'engranatge en vista a la Diada 2016, que com va ocorrent des de 2012 pretén que sigui multitudinària i participativa per tal de mostrar al món l'anhel d'un poble que vol exercir la llibertat.
A diferència dels dos darrers anys en què la tarda de la Diada es concentrava a Barcelona, en aquest cop s'ha optat per la descentralització; i a més del cap i casal, la Diada es desenvoluparà a Salt, Berga, Lleida i Tarragona.
Què es farà? Es posarà tot el país en moviment, amb l'organització d’itineraris diversos per arribar a cadascun dels cinc punts: per mar, a peu, amb tractors, amb bicicletes, cavalls, autocars, cotxes, camions, motos, ferrocarril, amb rais, amb globus, ales de pendent... Un país en moviment.
La campanya que pren el nom d'A punt vol mostrar que la societat catalana ja està preparada per construir la república catalana i cadascuna de les seus de la Diada seran una mostra d'aquest nou país que somiem: Salt la república de la diversitat i la solidaritat, Berga la república de la cultura, Lleida la república de l'equilibri territorial, Tarragona la república en xarxa i de progrés i Barcelona la república de les llibertats.
Com ve passant des de 2013, s'han obert les inscripcions per als 44 trams de la marxa de 2016.