dimecres, 31 d’agost del 2016

Tot això ho faig perquè tinc molta por, d'Empar Moliner

Amb el recull de contes Tot això ho faig perquè tinc molta por l'Empar Moliner va ser guardonada amb el Premi Mercè Rodoreda 2015 que convoca Òmnium Cultural.
Són dotze contes que el principal propòsit és la diversió del lector arribant a situacions sovint absurdes i que reflecteixen l'estil a què ens té acostumats l'Empar Moliner en les seves intervencions als mitjans de comunicació.El recull de contes pren el títol d'un dels relats.
El context en què es belluguen els diferents personatges que apareixen relat rere relat són ben diversos, ja que cadascun dels contes funciona independent dels altres. Això sí, tot són històries ben contemporànies, d'aquesta societat del segle XXI: des de com una família afronta l'episodi de bullying al seu fill, com fer servir un desfibril·lador, dos mares que fent running pel bosc viuen una situació dramàtica, la parella que ja no riu o com un articulista genera el seu article diari a la premsa... 
Si haguéssim de trobar un denominador comú entre tots els contes, seria que comparteixen la manera com l'autora situa enmig de l'escenari les diferents situacions per analitzar-les o simplement per reflectir-les des del seu prisma particular. Ens presenta situacions diverses i en totes elles transmet la manera com gestionem els sentiments, les emocions, els conflicte o la quotidianitat. Això sí, aquest plantejament ens arriba reflectit a través d'un espill que ens retorna una imatge entre sarcàstica o irònica.