divendres, 23 de desembre del 2016

Nova Gent 78

Acaba el primer trimestre a les escoles i comencen les vacances. Els darrers dies el Nadal ha envaït classes i passadissos, els treballs nadalencs i les postals han ocupat un temps pensant en les persones que els rebran, les cançons han sonat amb la il·lusió que en aquestes dates transmeten els xiquets i les xiquetes.
A la nostra escola hi ha un altre element que recorda el final de trimestre, i és la revista Nova Gent, que aquest desembre arriba al número 78 i que com reflecteix l'editorial "número rere número, a través de dibuixos, informacions, notícies i experiències mostra al nostre entorn què és el que fa que la nostra escola bategui".
Així que hi trobem un tastet d'algunes de les activitats realitzades com la sortida de la tardor d'educació infantil; les descripcions dels companys de 1r; un estudi sobre els dinosaures a 2n; una experiència sobre els estats de la matèria i la notícia de la festa de Santa Cecília de 3r; uns enginyosos jocs inventats amb ampolles d'aigua de 4t; a 5è han investigat documents antics; i 6è s'ha fet ressò amb poemes de l'exposició que vam visitar a la Biblioteca. A més des d'anglès es recorda el centenari del naixement de Roald Dahl. Les notícies de l'escola i de la biblioteca, i un recull d'imatges dels treballs nadalencs dels diferents cicles i de la decoració de l'escola complementen aquest número.
Per acabar aquest apunt, un altre fragment de l'editorial que diu: "Cada matí, quan entrem a l'escola sentim l'olor dels carrers, busquem els somnis que amaga la boira i entrem cercant l'escalfor d'aquesta casa gran que batega quan ens retrobem amb els amics, amb els mestres i amb les noves experiències que ens esperen cada dia".