dilluns, 13 de març del 2017

El TSJC inhabilita la democràcia a Catalunya

Avui s'ha fet pública la sentència política que inhabilita a tres dels polítics que van encapçalar el procés participatiu del 9N. Una sentència condemnatòria carregada d'un missatge polític clar: no és pot parlar de tot i ni tan sols preguntar a la gent. Una democràcia de baixa intensitat. Ara més que mai ens hem de sentir orgullosos del civisme, de la valentia i de la radicalitat democràtica de tots aquells qui ho van fer possible.
Em faig ressò del comunicat que ha emès l'ANC i que comparteixo.


El TSJC ha dictat avui la sentència que inhabilita la democràcia a Catalunya. El tribunal ha optat per seguir les directrius polítiques d’un govern central antidemocràtic i ha preferit condemnar les urnes abans que fer justícia.
La sentència no només inhabilita Artur Mas, Joana Ortega i Irene Rigau, també condemna els dos milions de ciutadans que van anar a votar el 9 de novembre de 2014.
L'ANC no accepta una decisió judicial que posa en qüestió els fonaments de l'Estat de Dret, i crida a la ciutadania a preparar-se per acompanyar i defensar les nostres institucions legítimes en els mesos claus d'avui fins al referèndum.