divendres, 29 de desembre del 2017

Padró d'Habitants 2017

Ja són oficials les dades del Padró d’Habitants corresponents a 1 de gener de 2017 després que hagin estat publicades pels organisme d’estadística de l’estat espanyol i de Catalunya.
La Ribera d’Ebre suma un total de 22.203 habitants, i manté la tendència descendent, en aquesta ocasió amb 268 habitants menys que un any enrere. Aquesta pèrdua és generalitzada a tretze dels catorze municipis de la comarca, a excepció de Móra d’Ebre que creix fins als 5.625 habitants.
La població que perd més habitants és Flix (-72) però si ho comparem en percentatge segons els habitants empadronats, s’observa davallades importants a Garcia, Benissanet i Riba-roja d’Ebre.
Probablement el fet de ser una comarca amb un índex elevat d’envelliment i que ja fa uns anys que es va frenar l’arribada de nouvinguts (fins i tot ara es produeix l’efecte contrari, qui torna a la seva terra d’origen) explicaria aquesta davallada que es va iniciar l’any 2011, quan aleshores hi havia 24.000 habitants.
Ascó pateix un retrocés de 5 habitants, i es manté en la franja propera als 1.700 habitants, xifra en què es manté estable des dels darrers anys.

Per municipis, la distribució ha quedat de la següent manera: